Ген. Стефан Янев посети Стара Загора и откри кампанията на “Български възход” в региона

Основателят и лидер на Български възход ген. Стефан Янев посети Стара Загора. Той се срещна с бивши офицери от региона, с някои от които го свързва общо минало в редиците на българската армия.

По-късно ген. Янев присъства на откриването на предизборния щаб на коалиция Български възход в Стара Загора, както и на представянето на листата за 27-и МИР. Тя е оглавявана от Николай Благоев, който по професия е лекар, но от няколко години се занимава с частен бизнес. Той е и областен координатор на Български възход в Старозагорско. Листата е съставена 13 души и по думите на д-р Благоев е „шарена“ откъм професионална експертиза, опит и възраст. Второто място е за юриста Любов Авджиева, трета е строителният инженер Румяна Присадашка. Следват авиационният инженер Христо Ковачев, д-р Камелия Стаматова-Йовчева, Албена Стоянова, която е експерт с връзки с обществеността, седма е инж. Радостина Тонева, детският педагог Елена Стойнова е на осма позиция, а на девета е д-р Иван Йовчев. Листата се допълва от икономиста Данислав Дончев, машинния инженер Александър Тодоров, културолога Панайот Донев и инж. Минчо Ковачев.

Кандидатите за народни представители присъстваха и на открита среща на ген. Стефан Янев с граждани, на която бяха дискутирани теми от широк спектър. Бившият служебен премиер подчерта, че на практика България е на страната на губещите в икономическата война, която се води в момента и че в предстоящата тежка зима българите трудно ще посрещнат своите основни нужди. Той призова за нов, държавнически подход при взимането на решения за бъдещото управление на страната и посочи, че няма да поставя червени линии спрямо своите политически опоненти.