Иван Чолаков връчи Почетен знак на областния управител на директора на РД ПБЗН комисар Стоян Колев и грамоти на пожарникари

Иван Чолаков връчи днес Почетен знак на областния управител на директора на РД ПБЗН комисар Стоян Колев и грамоти на пожарникари, проявили висок професионализъм, кураж и мъжество по време на гасенето на многобройните пожари през лятото на тази година.

„Радостен съм, че съм сред вас в навечерието на вашия професионален празник, който по традиция ще отбележите на 14 септември. И тази година вие ще го посрещнете с гордост и самочувствие. През лятото се наложи да се справяте с огромни пожари, които обхванаха големи територии, включително и населени места, нанесоха тежки поражения и заплашваха живота на стотици хора. Вие доказахте, че да бъдеш пожарникар е не само професия, а и призвание, което всеки от вас носи в сърцето си. Без почивка, до пълно изтощение се борехте с огнените стихии. Спасявахте живота и имуществото на хората от застрашените райони. Благодарение на вашия саможертвен труд бяха предотвратени по-сериозни последици от пожарите. Благодарим ви!“, обърна се към огнеборците Иван Чолаков.

Комисар Колев получи Почетния знак на областния управител за изключителните му организаторски умения в качеството му на директор на РД ПБЗН, проявени по време на гасенето на пожарите на територията на Старозагорска област, за смелата му и бърза реакция в екстремни ситуации и за високия му професионализъм. Комисар Колев благодари за признанието и заяви, че изборът кои служители на РД ПБЗН да получат отличия е бил много труден. „Подготовката на всички е на изключително ниво. Те са надградили в пъти над базовите умения, които трябва да притежава един пожарникар. Стотици огнеборци дадоха всичко от себе си за потушаването на пожарите. Голяма част от тях не почиваха с дни и бяха денонощно на своя пост“, каза Стоян Колев.

Грамоти бяха връчени на: Данко Данков, началник група ПГ и СД в РСПБЗН Стара Загора, Станимир Тончев, началник на РСПБЗН Казанлък, Мирослав Радев, инспектор в сектор ПГ и СД – РДПБЗН Стара Загора, Радостин Тодоров, инспектор в сектор ПГ и СД – РДПБЗН Стара Загора, Деньо Денев, инспектор в група ОЦ – РДПБЗН Стара Загора, Евгени Гинев, водач на СА в РСПБЗН „Мини Марица Изток“ и Димитър Димитров, началник на РСПБЗН ТЕЦ „Марица Изток 2“.