Общински театър „Любомир Кабакчиев“ с благотворителна постановка

Общинският театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък кани жителите на града на благотворителния спектакъл „Чудомирови радости и неволи“ в помощ на Народно читалище „Пробуда – 1899“ в село Каравелово и село Богдан в област Карлово.

Постановката ще се състои на 20 септември от 19:00 часа на сцената на театъра при вход свободен. Който желае да се включи в инициативата, може да вземе талон с ред и място от билетната каса на театъра в Културно – информационния център в Казанлък или непосредствено преди спектакъла. При билетния център има поставена кутия, в която всеки може да дари средства за каузата, посочват организаторите. Кутията ще бъде в залата и по време на постановката.

Събраната сума ще бъде преведена по  сметките на НЧ „Пробуда – 1899“ и на село Богдан за подпомагане на възстановяването след наводненията. Творците изразяват хора, организаации и фирми в Казанлък, да се включат в инициативата.

Спектакълът „Чудомирови радости и неволи“ е по драматизация на Димитър Кабаков, под режисурата на проф. Любомир Гърбев и Димитър Живков, а сценографията е дело на Иван Бояджиев. Участват актьорите Ирена Дунавска, Мара Бонева, Олена Шидерова, Светлана Бургазова, Димитър Гавраилов, Георги Атанасов, Милен Вангелов, Десислава Вулева и Петър Петров.