Почивка за Нова година

Бум в търсенето на къщи за гости и екзотични почивки за новогодишните празници. Три месеца преди края на годината повечето вили и къщи са резервирани, а интересът към топли дестинации е в пъти по-голям, отчитат туроператорите. Офертите за посрещане на 2023-а година обаче са по-скъпи тази зима.

Запитванията вече са започнали, а места в повечето хижи и къщи за гости за края на декември почти няма. Хотелиерите в зимните курорти отчитат ръст при ранните резервации. Очакванията са в периода 24 декември-1 януари на път да тръгнат над 500 хил. българи. Сред най-търсените дестинации и тази зима ще бъдат ски курортите, СПА и балнео комплексите, както и обектите за културно-исторически туризъм. Ръст се отчита и при екзотичните дестинации – най-популярни са Занзибар, Доминикана, Бали, Малдивите, Мавриций, Тайланд и Сейшелите.

Бърза проверка в интернет платформите за резервации показва, че вариантите със свободни къщи за гости за Нова година са силно ограничени. Все още обаче места се намират в някои райони на страната.

Истински хит тази зима ще са екзотичните почивки. Напук на инфлацията, българите харчат „като за последно” за ваканции, отчитат туроператорите.