Стара Загора казва „Здравей, Здраве“ за пети път

Фестивалът „Здравей, Здраве“ ще има своето пето издание в Стара Загора. На 8 и 9 октомври, от 9.30 до 20.00 часа на Античен форум Стара Загора ще се проведе събитието, което привлича хората да обикнат здравословния начин на живот във всеки негов аспект. Откриването ще „бъде символ на свободата“, казват организаторите и канят старозагорците и гостите на града да се присъединят.

„Тазгодишното издание е специално, тъй като имаме вече международно участие – лектори и участници. Една от най-вълнуващите срещи ще бъде именно с Гуру Йоги Тан, който пристига от Малайзия, за да сподели своите умения и методи с нас“, сподели Боряна Узунова – координатор на събитието за Стара Загора.

Фестивалът носи мотото „ЕдинЕние“ и ще посрещне гостите си с много изненади и приятни занимания. Базарът, който е едно от най-емблематичните места на този форум, тази година е подготвил нови и необичайни продукти. Новосъздаденото пиво „Беройско“ също ще бъде част от базара, а до него се нареждат жива храна, запазена благодарение на щадяща технология, а за любителите на кафето – прясно изпечено занаятчийско кафе, което омагьосва. Завършек поставя специалното кафе от бамя. Освен вкусни изкушения, организаторите са помислили и за най-малките гости на събитието. Детски кът ще радва децата с разнообразна и пъстра програма, която ще насочи вниманието им към „забавна математика“ и лего роботика.

Малки музикални паузи ще потопят публиката в ритъма на танците и музиката, а завършващ концерт за първата вечер ще даде балетна школа „Па Де Кре“. Цялата програма на събитието, може да намерите в сайта на „Здравей, Здраве“ – https://zdraveizdrave.org/%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%80%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%b0/