ФК „Розова Долина“ излезе на протест срещу решението на общинския съвет на БСП за отказаното инвестиционно намерение

Футболен клуб ,,Розова Долина „ Казанлък се събра днес на протест пред общинския съвет на БСП в града. Повод за недоволството на спортистите стана последното решение на общинския съвет на Казанлък с което бе отказано инвестиционно намерение .

На заседанието на Общинския съвет бе разгледано предложение за  предоставяне за безвъзмездно ползване на обекти общинска собственост за разполагане на рекламно-информационни елементи в гр. Казанлък на Сдружение „Футболен Клуб Розова долина – Казанлък“. Рекламната дейност ще е от страна на „ЕФБЕТ“, които пък ще инвестират финансови средства за подпомагане на футбола в гр. Казанлък в размер на 250 000 лв. за 5 години . На сесията , обаче общинския съветник на социалистите Деко Григоров взе думата и подчерта , че той имал договорка с „ЕФБЕТ“ за 40 000 лв. на година за подпомагане на волейбола. Факт е, че ФК ,,Розова долина“ има инвестиционно намерение.

За да се приеме предложението бяха  нужни 2/3 от гласовете на Общинските съветници  или 25 гласа  ,,ЗА“, а вчера са гласували 24-ма. Тъй – като е имало отсъстващи,предложението не бе прието .Това предизвика недоволството на футболния клуб . Детско – юношеската школа , мъжкия и женския  отбор  и много граждани изразиха недоволството си пред общинския съвет на БСП .

Предложението ще бъде внесено отново  за разглеждане на следващо заседание на общинския съвет.