Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 45-годишен мъж за умишлено убийство в с. Малка Верея

Вчера, 20 октомври 2022 г., Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем С.Т., на 45 г., за това, че на 20.10.2022 г. в с. Малка Верея, обл. Стара Загора, умишлено е умъртвил 51-годишния Н.К. – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

На 20.10.2022 г. в 02,33 ч. във Второ РУ на МВР-Стара Загора е получено съобщение за прострелян мъж в дома му в с. Малка Верея, обл. Стара Загора. Пристигналите на мястото екипи на полицията и ЦСМП са констатирали, че Н.К., на 51 г., е с огнестрелна рана в областта на гърдите, близо до сърцето. Пострадалият заявил, че е бил прострелян в леглото си. Той е бил откаран в болница в тежко състояние и с опасност за живота. По-късно през деня, въпреки оказаната му медицинска помощ, Н.К. е починал. 

Под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора са започнали незабавни действия по разследването и извършителят на деянието е бил установен и задържан. До момента е направен оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, при които са иззети вещи с оглед приобщаването им като веществени доказателства по делото и др.

В лекия автомобил, с който се е придвижвал С.Т., е намерено огнестрелно оръжие – ловна пушка, която ще бъде изследвана като средство за извършване на престъплението. Предстои назначаването на експертизи, които да установят с точност механизма на осъществяване на деянието и причината за настъпване на смъртта на Н.К. Работи се по установяване мотивите за престъплението.

Обвиняемият С.Т. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.