Търси се изпълнител за изработка на графити на птици

Набират оферти за изработването на графити в различни градове в България с цел популяризиране сред българското население на проекта „НАТУРА 2000 в България – Нови Хоризонти”, неговите дейности и 10-те флагови видове. Крайният срок за кандидатстване е 30-ти октомври.

За осъществяването на дейностите, предвидени в дейност „Кампания за повишаване на осведомеността – НАТУРА 2000 НА УЛИЦИТЕ” и предвидения за целта бюджет е необходимо да бъде избран изпълнител за изработване на графити в град Стара Загора и с. Българево, общ. Каварна, които представят атрактивни картини на някои от десетте флагови НАТУРА 2000 видове по проекта и/или заплахите за тях, с реалистично изображение на съответните флагови видове.

Акцентът на графита в с. Българево, общ. Каварна следва да бъде червеногушата гъска, в гр. Стара Загора – ловен сокол за фасадата на общежитието на Професионална гимназия по ветеринарна медицина “Иван П. Павлов” и царски орел за фасадата на Професионална гимназия по електротехника и технологии гр. Стара Загора. Изискването е при изработването на графитите ще бъде спазен стандарт за качествено изпълнение, както и да не бъде нарушавана целостта на фасадите, върху които се изработват . Автора трябва да гарантира , че изработените графити ще запазят вида, в който са предадени за срок най-малко до 2030 г.