Опера за бебоци отново в Операта

„Музикалното влакче” е новото заглавие от поредицата на Държавна опера-Стара Загора „ДО РЕ МИ в пелени”. Премиерният спектакъл е на 1 ноември от 10 часа във фоайето на Операта.

Машинистът раздава билетчета на всички присъстващи деца и ги кани да се качат на „Музикалното влакче”. Първите пътници са куче, зайче и слонче, готови за вълнуващи пътешествия и нови впечатления. Влакчето отвежда симпатичните герои  не само в страни от Европа /Испания, Италия, Германия/ , но и в Англия, Мексико и Съединените американски щати.

Различните страни/спирки от пътешествието се представят с характерни за тях арии и мелодии, изпълнени от  солисти на Държавна опера-Стара Загора, Трио „Реверанс” и в съпровод на пиано.

Веселите герои от „Музикалното влакче” са  солистите на Държавна опера-Стара Загора Нина Димитрова, Лиляна Ходжева, Стоян Буюклиев, Милен Денев, Христо Иванов, Богомил Русенов, Никола Марулев, Живко Добрев.

Спектакълът по идеен проект на Красимира Георгиева, която е и  режисьор заедно с драматурга  Станислава Ризова . Сценографията и костюмите са на Теодора Джамбазова, а аранжиментът за камерен състав е на Мирослав Георгиев. Трио „Реверанс” е в състав Красимира Георгиева, Цветомира Динева, Павлина Димитрова, а на пианото е Мирослав Георгиев.

„Музикалното влакче” лети и лети

Из различни далечни, далечни страни.

Ако искаш със нас да се возиш и ти

Билет си вземи и Музиката прегърни!

Втората дата за спектакъла е 29 ноември от 10 часа.