Превантивно-информационна кампания “Шофирането не е игра” стартира в Стара Загора

Община Стара Загор, МВР, БЧК, Международния младежки център, Превантивно-информационния център по зависимости и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни стартират обща кампания под мотото „Шофирането не е игра“.

По този начин те насочват вниманието на обществеността към проблема с пътната безопасност и с големия брой пътни произшествия. Поредицата от събития имат информационен характер и са насочени в подкрепа на превенцията на детския пътен травматизъм. В рамките на кампанията ще бъде отбелязан Световният ден за възпоменание на жертвите от  пътнотранспортни произшествия – 20 ноември.

Програмата на кампанията започва с две информационни среща с родители на 2 и 3 ноември. Началото е от 18.00 часа, в СУ „Иван Вазов“.

На 7 ноември ще бъде Ден на отворените врати в полицейските управления в Стара Загора. В същия ден,  от 11.00 часа, в парк „Пети октомври“ ще бъде открита изложба „Шофирането не е игра“.

На 15 ноември, от 8.00 часа, е предвидено началото на интерактивно обучение „Алкохол и безопасност по пътищата“ в Професионалната гимназия по механотехника и транспорт „Никола Вапцаров“.

На 18 ноември, от 14.30 часа, в залата на Превантивно-информационния център по зависимости ще се състои дискусионна среща на тема „Алкохол и наркотици – опасният дрифт“.

Панихида в  памет на жертвите на пътни инциденти ще бъде отслужена в храм „Св. Въведение Богородично“ от 10.00 часа на 20 ноември.

Малко по-късно същия ден, от 12.00 часа, пред Културен център „Стара Загора“, ще започне  Превантивно-информационна кампания „Шофирането не е игра“ с участието на Safety Driving Academy, БЧК, ЦПЛР, ММЦ, ПИЦ по зависимости, МКБППМН.

На 21 ноември, от 14.00 часа, е предвиден открит урок по християнски ценности. Началният час е 14.00 часа, а мястото е Катедрален храм „Св. Николай“.

На 24 ноември, от 14.00 и от 16.00 часа, в Младежкия дом, ще бъде представена театралната постановка „Даскалото е cool”.

По време на кампанията „Шофирането не е игра“ ще се провеждат и образователно-информационни беседи със слижители на МВР в училищата на територията на община Стара Загора.