В дена на журналистиката: „Историята на най-стария казанлъшки вестник“

Денят на журналистиката се чества за първи път през 1958г., а през 1924г. в Казанлък излиза първият местен вестник. Той е създаден от казанлъчанина Петър Топузов. В продължение на 98 години без прекъсване в дейността си, вестник „Искра“ информира гражданите за случващото се в региона в различните сфери. За историята на най-старата казанлъшка медия ни разказа управителят на пресата на града на розите Симеон Стоилков.

Всички важни теми в града са отразявани във вестник „Искра“ и по този начин Петър Топузов успява да задържи общественото внимание върху важните проблеми, като общественика организира и дарителски кампании, в които се включват много дарители, включително и част от заможните фамилии на розопроизводители.

Разгръщайки, вестник „Искра“ и днес отново намираме информация за по-важните дейности на Община Казанлък, за спорта, икономиката и културата.

През 2024г. най-старото печатно издание в Казанлък ще навърши 100 години, а неговите страници ще продължат да информират гражданите по всички теми от региона.