Кметът Галина Стоянова награди културни дейци

Навръх празничния Ден на народните будители Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова отличи седем изявени личности, допринесли със своята дейност за културния и обществения живот на града: „Удостоявам част от хората, които са заслужили наистина на този ден да получат своята грамота, благодарност и отличие за дългогодишните усилия Казанлък да бъде културна столица на България.“, заяви Галина Стоянова.

За принос в образованието и обществения живот на Казанлък бе отличена дългогодишният преподавател и общественик Янка Найденова. За десетките години в занаятчийството и опазване на традициите Кметът на Казанлък връчи Почетна грамота на Петър Байков. Галина Стоянова отличи Румен Петков за дългите години, посветени на живописта, акварела и графиката, с които прославя родния си град. Ганка Стойчева получи признание за дейността си като краевед и общественик. За приноса за славата на Казанлък като люлка на лютиерското изкуство бе отличен Андриан Андреев, известен като Майсторът от Кремона. Нели Шабанова от Общински театър „Любомир Кабакчиев“ получи благодарности от Кмета на Казанлък от упоритата работа и поддражка на театъра в Казанлък. Стефан Саранеделчев бе отличен за разностранните обществени занимания във времето, свързани с патриотични идеи и инициативи.

„Днес е ден, който се усеща със сърцето, а не с много думи! Искам да Ви поздравя за това, че сме заедно!“, каза в приветствието си към видни културни дейци и общественици на Казанлък в началото на празничната среща Кметът Галина Стоянова. „Казанлък има своя огромен дух и туптящо сърце, което се поддържа от Будителите, които са тук от години и от тези, които тепърва встъпват в голямото семейство на народните будители!“, отбеляза Галина Стоянова. „Дни като 24 май и 1 ноември са изключение от официалния празничен календар, защото те са духовните дни на България и на Казанлък. Затова зная, че на тази среща днес изключително силно туптят сърцата на всички Ви, но най-силно усещам това на Гълъбина Михайлова, на Лилия Димитрова, на д-р Косьо Зарев – доайени на културния живот в Казанлък и гости на празника.“, посочи Кметът на Казанлък. „Днешният празник ще използваме не само да благодарим за силите, емоциите, амбициите, които отдавате в работата си, но и за това, че Вие създавате личности. Те създават културния облик на града като културна столица. Знаете, че това е наша цел и ще се борим за това Казанлък да бъде културна столица на България.“, увери Галина Стоянова. Тя пожела на Будителите здраве, успехи и много нови цели и обеща своята подкрепа.