Най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за 46-годишния Ж. С., привлечен като обвиняем за подкуп на полицейски служители

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 46-годишния Ж. С. от гр.Стара Загора.

Спрямо него е повдигнато обвинение за това, че на 30.10.2022 г. в гр.Стара Загора дал подкуп – парична сума на обща стойност 70 лева, на двама полицейски служители на ОД на МВР гр.Стара Загора, за да не извършат действия по служба – да не направят проверка на автомобила и да не го тестват за алкохол.

Окръжен съд – Стара Загора прие, че от събраните в хода на досъдебното производство доказателства може да се направи обоснованото предположение, че именно обвиняемият е извършил инкриминираното деяние. От справката за съдимост е видно, че Ж. С. е осъждан шест пъти за различни по вид престъпления от общ характер, поради което съдът счете, че съществува реална опасност той да извърши друго престъпление и евентуално да се укрие, ако не бъде задържан.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.