Старозагорското село Оряховица кани на „Празник на ореха“

За 5-ти път, китното старозагорско село Оряховица организира „Празник на ореха“. Народно читалище „Развитие – 1918“, съвместно с местното кметство и Община Стара Загора, са подготвили множество развлекателни мероприятия за гостите на своя празник.

На 19 ноевмри, с официално откриване в 11:00 часа, на центъра на село Оряховица, ще се даде старт на програмата, в която ще вземат участие Лилия Семкова и DJ Красимир Аргиров, ОФА „Загоре“ и Кукерска група от село Александрово, а водещ на събитието ще бъде Димитринка Златева.

За жителите и гостите на Оряховица ще има кулинарна изложба, а за любителите на ръчния труд, занаятчийството и домашното производство ще се покаже занаятчийски базар и тематичен конкурс. Няма да бъдат пропуснати и най-малките, за които също е предвидена развлекателна програма.

Тазгодишното издание на празника ще подкрепи благотворителната кауза „Живот за Ники от гр. Стара Загора“. Кутии за дарения ще бъдат разположени в центъра на селото в подкрепа на младия мъж, който се бори за живота си и е от Оряховица.