Двама казанлъчани са сред отличниците на България

Двама казанлъчани са сред отличените по проекта „Отличниците на България на „24 часа”. Това са пианистът Виктор Владков и златният физик Александър Проданов – и двамата възпитаници на ППМГ „Никола Обрешков”.

Това е второ отличие по този проект за Александър Проданов. Златният ученик ще продължи образованието си в България в СУ „Св. Климент Охридски“, където ще учи квантова и космическа теоретична физика с репутацията на един от най-добрите олимпийци – ученици, участвали в националните отбори на България по физика и астрономия и астрофизика.

През това лято бяха последните му олимпиади като ученик – международната по физика, организирана дистанционно от Швейцария, и тази по астрономия и астрофизика, която се проведе в грузинския град Кутаиси през август и на двете златни медали.

Младият музикант Виктор Владков, който завладя “Карнеги хол”, притежава и благородно сърце и свири благотворително за студенти сираци. За всеобща изненада на всички, Владков реши да учи в Стопанския факултет на СУ “Счетоводство, финанси и дигитални приложения”, при това – на английски език.

За първи път 50% от момичетата и момчетата в шестия випуск на талантите са твърдо за образование в български университети пред това в чужбина.