“Трабант фест” празнува в Павел баня

Традиционен събор на една от най-емблематичните ретро коли се проведе в Павел баня. На централния площад на населеното място се събраха над 70 превозни средства от марката „Трабант“ от всички краища на страната. Поводът на събитието бе честването 65 години от производството на първия автомобил. Специално за събора от Изпълнителна агенция по горите се включиха с оригинална и добра инициатива. Главни организатори на събитието бяха Национален клуб “Трабант” и Община Павел баня.

В Павел баня гостуваха и няколко много специални Трабанта собственост на Пеперудента фея – Ива Николова, Александър Цветков, и д-р Зизи, които са прославили България в родината на Трабант Германия. В събитието не липсваха и други много атрактивни автомобили, сред които и един специализиран полицейски Трабант.

На събора присъства и кмета на Лозница, дългогодишен шофьор на Трабант, а в градчето скоро ще има улица наречена на немското возило. Традиционният събор завърши с награждаване, като всеки участник получи подаръци и грамоти от представители на Община Павел баня.