Паметник на балканските градове в Истанбул

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров участва в церемония по откриване на Паметник на балканските градове в Истанбул. Стара Загора е част от мрежата B40 Balkan Cities Network, създадена като платформа, за взаимодействие между различни градове, като са представени еднакво и работят с принципите за постигане на общи цели. Към днешна дата в мрежата влизат 45 града от 32 държави.

Изцяло обновен парк и Паметник на балканските градове бяха открити на територията на Истанбул , като това стана в присъствието на кметове от съседни на Турция държава. В церемонията взе участие и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, заедно с кметовете на Истанбул, Атина, София и други градове. Стара Загора е част от мрежата B40 Balkan Cities Network, създадена като платформа, за взаимодействие между различни градове, като са представени еднакво и работят с принципите за постигане на общи цели. Към днешна дата в мрежата влизат 45 града от 32 държави.

От деня, в който сме основани, ние предприемаме стъпки за развитие на регионалното сътрудничество и разширяване на тази платформа, която стартирахме с 23 града. – каза по време на церемонията кметът на Истанбул Екрем Имамоглу.

Мрежата B40 беше създадена преди през ноември 2021 година и за тези 12 месеца има постигнати резултати при осъществяване на търговски взаимоотношения и културни връзки. Паметникът на балканските градове е дело на художника Айхан Томак.