Супа топчета за депутатите по-евтина от билетче за автобус

Снимка с цените на обедното меню на депутатите, публикувана в социалните мрежи, предизвика недоумение, смут и неодобрение.

Синдкалистът Любослав Костов публикува ценоразпис на храната в бюфета на Народното събрание.”Обикалям по парламента цял ден по разни срещи и се отбих в депутатския бюфет да хапна. Това е менюто днес. Май инфлация няма в тази сграда. Или поне не усещам”, написа Костов във фейсбук. Впоследствие той изтри публикацията си.

Обедното меню на народните представители включва различни видове супи, месни ястия, безмесни ястия, салати, десерти и дори предложения за „щадяща диета”. Описани са също грамажът, калориите на храните и алергените.

Народните избраници хапват супа топчета за 1,44 лв. и таратор за 1,37 лв., а филийката хляб струва 11 стотинки. Класическата гръцка мусака е на цена от 3,20 лв., а свинската пържола с топено сирене и гъби се предлага за 3,64 лв.

Депутатските кюфтета струват 1,28 лв. Под 2 лв. е цената за порция пълнени чушки с ориз и стафиди и огретен от картофи.

Рибната разядка с риба тон се предлага за 2,50 лв. 83 стотинки плащат депутатите за салата от червено цвекло.

Парче селска френска торта е 3,58 лв., а мляко с ориз – 77 стотинки.

Супа с кюфте и салата или основно за по-малко от 5 лв. плащат депутатите за обяда си в парламента. Ако са по-пестеливи, ще им останат пари и за десерт.