Ул. “Промишлена” ще бъде преасфалтирана за сметка на изпълнителя

Шофьори се оплакаха от състоянието след ремонта на улица “Промишлена” в Стара Загора. По-малко от месец след приключване на ремонта й състоянието на пътното платно е лошо. Кметът на града увери, че няма да има компромиси с качеството и улицата ще бъде преасфалтирана.

Според шофьорите горният асфалтов слой на улицата е положен некачествено, на вълни е и създава предпоставки за произшествия.

Цялостният ремонт на ул. “Промишлена” от бул. “Св. Патриарх Евтимий” до ул.”Войвода Стойчо Черногорски” стартира през месец февруари. Дейностите включваха реконструкция на уличната настилка, обновяване на прилежащите бордюри и тротоари, обособяване на нови зони за паркиране, подмяна на улично осветление и полагане на нова пътна маркировка.

При ремонта беше използвана сравнително нова технология – полагане по трасето на геоклетъчна система с формата на пчелна пита. Тя е изключително подходяща за усилване на основата на пътя, когато той е предназначен за движение на тежкотоварни машини, обясниха тогава от общината, която е възложител на проекта. През миналата седмица комисия е извършила проверка и се очаква резултатите от замерванията да станаят ясни до няколко дни. Те трябва да покажат дали има некачествено изпълнение на ремонтните дейности.

В свой пост във фейсбук кметът Живко Тодоров заяви, че улицата няма да бъде приета в този вид

“Знаете, че ул. “Промишлена” беше цялостно преасфалтирана. Улицата изглеждаше добре на пръв поглед. Но аз самият се уверих като шофьор, че има много неравности по нея. Няма да допусна ремонтите, които правим, да имат негативен краен ефект за гражданите и за община Стара Загора. Затова няма да приемем улицата в този вид и тя ще бъде преасфалтирана цялостно за сметка на изпълнителя. Нека всички фирми, които работят с общината, да знаят, че компромиси няма да има!- написа кметът на Стара Загора Живко Тодоров.