Остава в ареста пияният шофьор, убил 14-годишно момче на пътя в Бузовград

Пияният и дрогиран шофьор , който уби дете на пътя в казанлъшкото село Бузовград , остава за постоянно в ареста . Това постанови днес състав на Районен съд Казанлък . 57-годишния бивш полицай Димитър Косев блъсна смъртоносно 14-годишния Иван Седмаков и избяга от мястото на престъплението. Детето почина тази сутрин в болницата в Стара Загора.

Първоначалното обвинение срещу Косев за нарушение на правилата на движение по пътищата и причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда ще бъде променено в причиняване на смърт, след предоставяне на резултатите от аутопсията .Пред съда обвиняемият поиска да бъде пуснат под домашен арест , защото бил болен . Той каза , че страда от бронхопневмония и в момента е на силни лекарства. Косев обясни ,че не е избягал от местопрестъплението , а не разбрал какво е станало . Разбрал , че е блъснал дете след като полицията го потърсила . Съдът го остави в ареста с мотива , че има опасност да се укрие.

А жителите на Бузовград отложиха планирания за тази вечер протест, с който искат справедливо наказание за шофьора – убиец за да отдадат почит към паметта на момчето пред Читалището в селото със свещичка и цвете за рано прекършеният живот… Протестите им срещу войната по пътищата ще продължат от утре.