65 години чества Второ основно училище „П. Р. Славейков”

Богата празнична програма са подготвили от Второ основно училище „П. Р. Славейков” в Стара Загора по повод 65 години от основаването си.

Началото на проявите ще бъде дадено на 17 ноември, когато от 17.00 часа, във фоайето на Община Стара Загора” ще изгрее изложбата „Славейкови слънца”.

Ден по-късно ще излезе от печат юбилеен брой на училищния вестник „Искрици”, както и ще бъде открита експозиция в училището под надслов „Бисерни броеници”.

На 22 ноември, от 18.00 часа, в Културен център „Стара Загора” ще бъде представен Алманах – отличени ученически творби от конкурси и състезания, както и книгата „Споделени спомени”, събрала в себе си интервюта на възпитаници на Второ основно под липите. Шестокласниците ще се включат и във викторина за живота и творчеството на своя патрон. Във фоайето на културния център ще бъде показана ретроспективна изложба „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ”.

На 24 ноември, от 11.00 часа, на спортната площадка в училището, ще бъде дадено началото на Спортни празници с волейболен мач между децата от V, VI и VII клас. Вечерта е запазена за „Изкуството сплотява” – музикална и художествено-творческа програма в Nota Bar & Dinner, с начален час 18.30.

Футболни срещи ще има и на спортното игрище за мини футбол зад Пощата. Отборите на V и VI клас ще премерят умения от 10.00 часа, а седмокласниците  влизат на терена от 11.00 часа.

Кулминацията на празничните прояви ще събере всички бивши и настоящи възпитаници, както и приятели на Второ основно училище, в залата на Операта на 30 ноември, от 18.00 часа, за тържествения концерт-спектакъл „Изворът”.