Подарък за Зоопарка по повод празника на данъчния служител

По повод празника на данъчните – Зоопаркът получи подарък информационни табели, поднасящи по забавен начин забраната за хранене на животните.

По идея на директора на офиса на НАП в Стара Загора Галена Недкова бяха изработени шест табели с шеговит текст, както и една рамка за снимки, финансирани с лични средства от старозагорските служители. Мотивът да направят подобен дар на старозагорската зооградина е да напомнят на посетителите ѝ, че не бива да се хранят обитателите, но и по достъпен начин да въздействат на най-малките приятели на животните.

„Благодарни сме, че все по-рядко се случва да виждаме как се пъхат през загражденията солети, снакс или сладки неща, но съм сигурна, че забавните текстове ще правят много по-силно впечатление на посетителите ни от стандартните забраняващи табели”, каза д-р Ивелина Илиева, ръководител на Зоопарка, пред представителя на НАП – Стара Загора Мариета Добрева. Двете дами си обещаха среща напролет, заедно с децата на служителите на данъчната служба, тъй като лошото време не позволи да се реализира първоначалната им идея – малчугани да подарят табели за малчугани.

Свети Матей е бил първият събирач на данъци, това е и причината неговият ден се чества като професионален празник от служителите на агенцията. По данни на НАП – до 31 октомври 2022 г. са постъпили близо 25 млрд. лева от данъци и осигурителни вноски, което е с над 2,3 млрд. лева повече в сравнение със същия период на миналата година. За улеснение на данъкоплатците се предлагат повече от 160 онлайн услуги, което нарежда НАП на водещо място в страната сред дигиталните институции. Отличните резултати, които постига, се дължат на добре свършената работа, неуморния труд, високия професионализъм, постоянни усилия и стремеж за развитие на приходната агенция в името на потребителите. Партньорският подход на Агенцията спрямо бизнеса и гражданите води до положителна промяна в поведението на данъкоплатците.

„Наблюдаваме ръст на доброволното деклариране и плащане на задълженията. НАП се развива непрекъснато, повишава качеството на предлаганите услуги, като целта ни е да улесняваме гражданите и фирмите при изпълнение на задълженията им. Постигнатите резултати са благодарение и на служителите на Агенцията, на техните положени усилия, добре свършената работа и неспирния стремеж към усъвършенстване на данъчната администрация”, каза изпълнителният директор на НАП Борис Михайлов в навечерието на празника.