Черният петък е тук с оферти от -10% до -90%

И през тази година за Черния петък в България се срещат оферти с намаления от -10% до -90%. Ако отстъпките са в периметъра 20-50 на сто можем да предполагаме, че по-скоро са реалниКогато видим -90% трябва да ни светне червена лампичка – възможно ли е за търговеца да е изгодно да ни предложи стоките си с такава отстъпка или има уловка?”, предупреждават експертите.

По-вероятно е да има повече клиенти, които съобщават за проблеми с покупките от Черния петък заради ръста на продажбите, който според статистиките достига до 500%.

По време на Черния петък и намаленията в края на годината, когато обикновено се създават най-много фалшиви страници в социалните мрежи, най-големият риск е от чисти измами. „Когато има празници, хората очакват подаръци и много по-лесно могат да се подведат, че някой иска да им поднесе нещо като комплимент. Това важи не само за продажбите, но и за покани за участие в разпределяне на награди, понякога от типа на черна и бяла техника, за което потребителите уж нищо няма да направят и платят, но от тях се изисква да въведат лични данни, включително номер на банкови карти”, обръщат внимание от онлайн платформата „Ние, потребителите”, създадена за безвъзмездна взаимопомощ от граждани за гражданите. И допълват, че в този период риск има и от продажба на фалшиви стоки.