Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие, закана с убийство и склоняване към проституция

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Г.Ф., на 33 г., за това, че на 14/15.11.2022  г. в с. Братя Кунчеви, общ. Стара Загора, в условията на домашно насилие, е причинил на 32-годишна жена лека телесна повреда, изразяваща се в травми по главата, лицето, крайниците и др. Престъплението е квалифицирано по чл.131 ал.1 т.5а от Наказателния кодекс.

Г.Ф. е обвинен и за това, че на същата дата и място в условията на домашно насилие се е заканил с убийство на пострадалата жена и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването – престъпление по чл.144 ал.3 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс.

Спрямо Г.Ф. е повдигнато обвинение и за това, че през периода 14.10.2022 г. до 14.11.2022 г. в гр. Стара Загора е склонявал същата жена  към проституция и деянието е извършено с користна цел – престъпление по чл.155 ал.3 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Г.Ф. и пострадалата жена живеели на съпружески начала. По време на съвместното им съжителство мъжът упражнявал системно домашно насилие спрямо нея. Това се случвало след употреба на наркотични вещества от негова страна.  Той се заканвал и да я убие. Принуждавал пострадалата да проституира, като взимал парите й. Повод за това била нуждата от закупуване на наркотични вещества. Свидетели на насилието над майката били трите им малолетни деца.

Г.Ф. е осъждан. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.Предстои внасяне за разглеждане в Районен съд-Стара Загора на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.