Задържаха старозагорец за педофилия

23 – годишния мъж е обвинен и за това, че в Стара Загора чрез мобилно устройство държал и набавял за себе си или за другиго, посредством мобилно приложение, порнографски материали, представляващи 19 броя аудио-визуални произведения, получени в комуникация в мобилно приложение с подател мъж с инициали Г.С., както и че държал 57 аудио-визуални произведения с детска порнография.

Старозагоряцът е един от задържаните на 18-ти ноември при мащабна операция в страната с участието на Прокуратурата на Република България, Националната следствена служба (НСлС) и ГДБОП, при която беше разкрита мрежа за разпространението на порнографски материали, за създаването на които са използвани деца под 18 г.

След поискано разрешение от Районен съд-Стара Загора на 18.11.2022 г. е било извършено претърсване в жилището, ползвано от него в града, и са били открити и иззети мобилен телефон, в който са съхранявани и чрез който са разпространявани файловете с порнографско съдържание, както и настолен компютър, харддиск, рутер за безжичен интернет и др.  Изготвени са две технически експертизи и др. Младежът е студент.