Всички дейности по ВиК проекта на Стара Загора се изпълняват по график

Към настоящия момент всички дейности по ВиК проекта на Стара Загора се изпълняват по график. Това става ясно от отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството на парламентарен въпрос. Общата стойност на проекта е над 121 милиона лева и той се изпълнява на територията на Общините Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево.

От отговора на министъра става ясно, че в Стара Загора по ВиК проекта се изълняват 4 обекта. Затруднения има при реконструкцията на водопроводната и канализационна мрежа в централната градска част, тъй като се работи на територията на Античния град Августа Траяна и в процеса на работа са открити множество археологически находки. Независимо от това, благодарение на съдействието на Регионален исторически музей, Министерството на културата и Общината няма забавяне в сроковете за изпълнение. За обекта “Пречиствателна станция за отпадъчни води Стара Загора, изсушителни полета, доставка и монтаж на оборудване” е проведена процедура, избран е изпълнител и предстои сключване на договор за инженеринг.

А кметът Живко Тодоров съобщи, че днес започва фрезоването и възстановяването на настилки по ул.”Радецки”. На 25-то ноември стартира фрезоването и възстановяването на настилки по ул. “Гурко” от “Парчевич” до “Руски” , а от 29-ти ноември по “Васил Левски” от “Х.Д.Асенов” до “Руски”. Тази седмица започва и фрезоването и възстановяване на настилки по “Х.Д.Асенов” от “Столетов” до “Августа Траяна”. Ще бъде възстановена и “Методи Кусев”-западно платно от “Столетов” до “Васил Левски”.