Финал на Общинските игри по баскетбол за учебната 2022/23 г.

В спортната зала на стадион ,,Севтополис“ в Казанлък завърши общинският етап на ученическите игри по баскетбол за настоящата учебна година.

При момчетата от възрастова група 5 – 7 клас победната купа грабна отборът на ОУ,,Георги Кирков“. Втори завърши отборът на ОУ,,Мати Болгария“, а трети се класираха възпитаниците на ОУ,,Кулата“. Индивидуална грамота за най-полезен играч бе връчена на Филип Георгиев, отново от победителите при по-малките – ОУ,,Георги Кирков“.

При момичетата победиха баскетболистките на ОУ,,Мати Болгария“, като Божидара Христова от отбора бе отличена за най-полезен играч. Втори се класира отборът на ОУ,,Христо Ботев“, село Енина.

При по-големите – 8-10 клас първото място завоюваха юношите на ППМГ,,Никола Обрешков“, втори се класира отборът на НУПИД ,,Акад. Дечко Узунов“, а трети – отборът на Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм. Грамотата за най-полезен играч заслужи Иван Иванов от отбора-победител на Математическата гимназия.

Баскетболистите на ППМГ ,,Никола Обрешков“ станаха първенци и при възрастова група 11-12 клас. Среброто спечелиха баскетболистите на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, а бронза отиде при възпитаниците на СУ“Екзарх Антим I“. Грамотата за най- полезен играч получи Мартин Йовков“ от ППМГ ,,Никола Обрешков“.

В състезанията по баскетбол за ученици, организирани от Община Казанлък участваха момичета и момчета от общо 11 училища на територията на общината.