Музикални празници „Петко Стайнов“ 2022

В началото на декември започват тазгодишните Музикални празници „Петко Стайнов“ посветени на великия български композитор.

Начало на програмата ще бъде поставено на 1 декември от 11ч. с поднасяне на цветя пред паметника на Петко Стайнов в двора на едноименната гимназия в Казанлък. На същия ден от 18:30 ч. казанлъчани и гости на града ще имат възможност да присъстват на концерт „50 години смесен хор Петко Стайнов“ с диригент Младен Станев, по хорова програма „Глория“ на Антонио Вивалди, с участието на Симфоничен оркестър Габрово в залите на ХГ- Казанлък.

На 2 декември ще имаме възможността да се насладим на концерт на Вокална студия на оперната прима Стефка Минева в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства.

В съботния 3 декември от 11ч. ще бъде даден стар на Хоровия фестивал „Петко Стайнов“ 2022 с участие на хорове от цялата страна в ХГ-Казанлък. Програмата ще продължи с прожекции на филми за Петко Стайнов и Чудомир в ЛХМ „Чудомир“ от 15ч. , а в край на деня ще бъде връчена наградата от Националния хоров фестивал „Петко Стайнов“ 2022.

Празниците ще завършат с Концерт-матине на НУМСИ „Добрин Петков“, гр. Пловдив.

Организатори на събитието са Община Казанлък и Фондация Петко Груев Стайнов.