Доброволци с две благотворителни коледни инициативи в Казанлък

Сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”, сдружение “Юнайтед Авангард Артист” и Общинска Библиотека “Искра” организират две събития по повод на Коледните празници. Първото е “Кутия пълна с щастие”, а второто “Помощник на Дядо Колева”. Повече за тях можете да прочетете в тестовете по-долу.

КУТИЯ ПЪЛНА С ЩАСТИЕ:

Да споделим коледния дух с възрастните хора от дома за стари хора номер 3 в гр. Казанлък.
Инициативата се организира от доброволците на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” по проект „Зелена Европа” на програма „Европейски корпус за солидарност”, доброволците на сдружение “Юнайтед Авангард Артист” по проект “Зелени Мисии” и Общинска Библиотека “Искра”.
Какво представлява инициативата „Кутия, пълна с щастие”?
Напълнете кутия за обувки с малки подаръци, за да зарадвате възрастните хора-бабите и дядовците от дома за стари хора 3.
Какво да сложите в кутията?
Козметични продукти, които ще зарадват възрастните хора и ще им помогнат да се почувстват отново млади-сапунче, крем за бръснене, самобръсначка, малко парфюмче, крем за ръце или друг подобен продукт.
Сладки или солени лакомства.
Продукти за топли напитки-кафенце на прах или пакетче с чай или горещ шоколад например.
Книги, списания и вестници, които да ги радват в студентите дни.
И всякакви други подаръци, които могат да ги направят щастливи!
Какво да не поставяте в кутията?
Алкохол, фармацевтични продукти или вече използвани вещи.
Това е подарък, а не дарение за благотворителност!
Да споделим коледния дух с възрастните хора в Дом номер три в Казанлък!
Донеси своята кутията от 12 до 16 декември в работното време на Общинска библиотека “Искра”

ПОМОЩНИК НА ДЯДО КОЛЕДА!
За втора поредна година доброволците на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” по проект „Зелена Европа”, в партньорство с доброволците на „Юнайтед Авангард Артист” по проект „Зелени Мисии” и двата по програма „Европейски корпус за солидарност”, Общинска библиотека „Искра” и сдружение “Бъдеще за децата” организират инициативата „Помощник на Дядо Коледа”.
Инициативата се организира за деца, които независимо колко са били добри, няма да получат нищо тази година за празниците.
За да направим празниците им малко по-щастливи за тях, ще се радваме да дарите една или две (максимум) от Вашите играчки, с които бихте искали те да си играят.
Играчките могат да бъдат за всяка възраст и трябва да са в добро състояние.
Те ще бъдат дарени на деца в нужда с помощта на сдружение “Бъдеще за децата” в Детските къщи в малките населени места на Община Казанлък и Комплекс за социални услуги за деца и семейства гр. Казанлък.
Заповядайте от 12 до 16 декември 2022 г. всеки ден в работното време на Общинска библиотека „Искра”, за да занесете играчките, които искате да споделите с децата, които нямат възможност за нови и да помогнете на околната среда като не изхвърляте играчки, а ги дарите.