Тържествено отбелязаха 65 години от създаването на Второ основно училище „П. Р. Славейков” и 195 години от рождението на патрона му

Концерт-спектакъл „Изворът” събра бивши и настоящи ученици, родители и приятели на Второ основно училище „П. Р. Славейков” в залата на Държавна опера Стара Загора, за да бъде отбелязана подобаващо 65-тата година от създаването на образователната институция, както и 195 години от рождението на нейния патрон.

„В годините, смисленият труд, който полага ръководството на училището, както и всички учители, успя да надгради и допринесе за историята на Второ основно – училище с традиции в нашия град.То отглежда изключителни таланти –  този празничен концерт  доказва това, както и множеството инициативи, посветени на празника ви”, обърна се към организаторите и гостите на годишнината ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова. „Уважаеми родители, вашите предпочитания са оправдани. Приветствам ви и поздравявам вашата съпричастност към дейностите на училището – това е правилният път към успеха. Това е важно и за обществото ни, защото заедно може да постигнем чудеса! „П. Р. Славейков”, честит празник!”, сподели от сцената на Операта още зам.-кметът. Тя, заедно с началника на отдел „Образование” Станимира Димитрова, бе специален гост на кулминацията на честванията по повод 65-тата годишнина на Второ основно.

„Не е случайно назоваването на спектакъла „Изворът”. Той е създаден с изявата на нашите ученици. Те крачат и се учат при нас, благодарение на труда на хората, които поколения наред са възпитавали в този дух. Нашето училище е емблематично за града ни. Изказвам благодарност към всички колеги, които работят с душа и сърце, допринасяйки за множеството успехи на нашите възпитаници. Нашата мисия е да вървим ръка за ръка с родители и ученици, за да даваме на нашите деца най-доброто. Имайте здраве, сили и енергия, за да посрещаме и отбелязваме бъдещите празници заедно. Нека пребъде нашият девиз „Като Второ няма второ”, сподели с присъстващите директорът Милена Желязкова.