Кметът Галина Стоянова се срещна с новия и бивш командири на 61 Стрямска механизирана бригада

Кметът Галина Стоянова се срещна в кабинета си с новия и вече бивш командири на 61 Стрямска механизирана бригада. С бригаден генерал Деян Дешков, който до дни ще оглави Сухопътните войски на Република България размениха думи на благодарност за доброто сътрудничество. „Дойдохте тук с репутацията на най-младият генерал у нас, но не годините, а желанието и амбицията Ви се оказаха по-важни!“, отбеляза Галина Стоянова към бригаден генерал Деян Дешков, на който му предстои да бъде удостоен със званието „генерал-майор“. От своя страна досегашният командир на Стремци сподели, че е благодарен за уроците, които е научил от Кмета Галина Стоянова през тези три години и половина на партньорство в различни инициативи и трудни ситуации.

Бригаден генерал Деян Дешков представи приемника си – бригаден генерал Маргарит Михайлов. 12-ият командир на най-голямото подразделение не само в сухопътните войски, но в цялата българска армия изрази подкрепа за заявеното желание постигнатата синергия между военни и местна власт в Казанлък да продължи.

Кметът на Казанлък бе информирана, че изграждането на параклиса на името на Свети Димитър в базата на военното формирование е на финален етап. От бригаден генерал Деян Дешков  като символ за закрила и  спомен за доброто сътрудничество, Галина Стоянова получи икона на Свети Димитър – закрилник и чудотворец, според българските вярвания, изобразяван като светеца воин, който погама на хората от раждането до смъртта. Генерал Дешков бе отличен за работата си в Казанлък с един от символите на града – розата. В Поздравителния адрес на Кмета към бригадния генерал се посочва: „След достойната и всеотдайна служба като бригаден генерал на най-голямото формирование в Сухопътни войски, чийто девиз е “Дълг, лоялност, всеотдайност!”61 Стрямска механизирана бригада, в годината на нейния 30-годишен юбилей, на Вас Ви предстои назначаване на длъжността „Командир на Сухопътните войски”. Радостна съм, че опитът Ви още като отговорен офицер, от всички командни длъжности, които сте заемали в бригадата на Стрямци и на Командването на Сухопътни войски логично Ви извеждат на по-високо ниво в редиците на българската армия! Подобно кариерно развитие е естествено продължение на Вашата компетентна и дисциплинирана военна кариера и съм уверена в успешното й развитие.“.

Участниците в срещата си пожелаха успех и изявиха желание да продължат да работят съвместно в патриотичен дух.