Представиха “Талант и труд” в Павел баня

Второто благотворително издание “Талант и труд” бе представено в Павел баня. Зала “Младост” в НЧ “Напред” събра малки и големи, дошли да се запознаят с авторите в книжката и да си я закупят благотворително.
Съставител на “Талант и труд” е учителят по английски език в ОУ “Христо Ботев” – с. Александрово, Синела Милева, която в годините е работила с всеки един от авторите, а те са деца от община Павел баня и община Казанлък. Някои от тях вече са реализирани млади хора като Ванеса Цветкова, чиято рисунка е на корицата на изданието. Ванеса днес е успешен музикален режисьор в Софийската опера. Сред успешно режисираните й опери е “Фантомът от операта”. Друга част от децата вече са се реализирали извън пределите на България. Трети, чиито творби са част от “Талант и труд”, все още не са прекрачили прага на училище. Всички над 40 автори обаче са обединени от желанието да творят, да се изявяват и да радват околните.
Изданието е благотворително и събраните вчера вечерта от продажбата му средства ще бъдат използвани в подкрепа на талантливите деца от община Павел баня, които са в неравностойно положение. Общината и кметът Иса Бесоолу, които финансираха отпечатването на “Талант и труд”, подариха по един екземпляр на всеки от авторите, дошли снощи на представянето на изданието.
С инициативата бе дадено началото на коледните празници в община Павел баня.
Утре вечер (09.12.2022 г.) в 17:00 часа е запалването на светлините на коледната елха в центъра на града.