През 2022г. Община Казанлък е подпомогнала развитието на таланти и млади семейства

През 2022 г. бюджетът за даровити деца по Общинската програма за закрила на детето бе увеличен до 36 000 лв. Завишеният бюджет е за нарастване на броя на едногодишните стипендии, които Общината традиционно предоставя на талантливи ученици от училищата, съгласно приетите правила и критерии. Със средствата по програмата се подпомага също и участието на деца и ученици в състезания, фестивали, конкурси и др. на национално и международно ниво, за стимулиране на тяхната изява и развитие на талантите и способностите им.

За периода от м. октомври 2021 г. до м. септември 2022 г. бяха присъдени 7 едногодишни стипендии на ученици, получили призови места на национални и международни фестивали, конкурси, състезания и др., а през м. септември 2022 г. са одобрени нови 10 стипендианти в областите на науката, изкуството и спорта.

За трета поредна година Община Казанлък осигури средства за подпомагане на младите семейства чрез отпускане на еднократна финансова помощ за новородено под формата на ваучери.

За труда на всички служители в детско и училищно здравеопазване бе постигнато увеличение на основните месечни заплати с 30 на сто.