Близо 100 двойки отпразнуваха своята златна сватба в Казанлък

Кметът на Община Казанлък отново изпълни ритуала по сключване на граждански брак за близо сто Златни двойки в града след 50 години съвместен живот. Тя се обърна към младоженките и младоженците дали са съгласни да продължат брака си за още 50 години и получи в отговор звучно „Да!“. „Тази вечер Вие сте най-младите семейства в община Казанлък!“, заяви Кметът Галина Стоянова и честити на Златните двойки повторното им бракосъчетание. „Нека децата Ви знаят, че няма по-хубаво от това да се държите за ръка и да разкажете за това на Вашите деца и внуци!“, пожела тя. „Вие сте достойни казанлъчани, хора и семейства за пример как се живее и се оставя следа след себе си! Гордея се с Вас! Поклон на всички Ви!“, сподели Кметът на Казанлък.

По традиция, Галина Стоянова разказа притча как младоженците трябва да бият камбаната заедно, а не поотделно, за да бъде оповестено на техните съграждани с камбанения звън за новата двойка в населеното място.

За да бъдат поканени да отбележат своите Златни времена тази вечер екипът на Кмета е издирил близо 200 мъже и жени измежду 480, регистрирани в ГРАО, че са встъпили в брак през 1972 г. в Казанлък.

Празничното събитие се организира за шеста поредна година, по идея на Кмета Галина Стоянова. Възобновяват се всички ритуали, съпътствали сватбения ден на Златните двойки: първа брачна целувка, първа брачна наздравица, танц, чупене на питка, торта и хоро… Получават от Кмета новите си Брачни свидетелства.

Поздрави към младоженците на вечерта отправиха от Клуб по спортни танци „Роза“ с ръководители Ваня и Петър Радеви, Танцов ансамбъл „Арсенал“ с художествен ръководител Христо Стоянов и Рени Петрова от Школа по пиано и поп пеене „Орфей“ с музикален педагог Мариана Мъгева към НЧ „Възродена Искра – 2000“.

От 2016 г. Кметът на Казанлък Галина Стоянова всяка година кани Златните двойки, за да празнуват заедно Любовта. Освен уважението, което показва към Златните двойки, Галина Стоянова изказа адмирации за решението да сключат брак и така да бъдат добър пример за по-младите.