Информационна кампания „Работилница за родители“ осъществиха от ОУ „Васил Левски“ в с. Горно Сахране

През октомври и декември 2022 г., в ОУ „Васил Левски“, с. Горно Сахране се проведе Информационна кампания „Работилница за родители“. Кампанията се реализира чрез Национална програма „Заедно за всяко дете“, Модул 2, съвместно със Сдружение „Бъдеще за децата“, гр. Казанлък.

В рамките на кампанията се осъществиха много дейности, първата от които бе обучителен тренинг на тема „Общуване между дете и родители“ с водещи Мария Гинева – изпълнителен директор на СНЦ „Бъдеще за децата“ и Адрияна Димова – социален работник към ЦСРИ. Родителите имаха възможност да се консултират със специалистите и да споделят техния личен опит за възпитание и общуване с децата. Обменяха се различни идеи и нови и ефективни стратегии, за справяне в кризисни ситуации в ежедневието.

Неразделна част от кампанията „Работилница за родители“ бе провеждането на празник на уменията и сръчностите „Направи с мама и татко“. Наши гости бяха представители от работилничка „Бисквитките“, гр. Казанлък. Екипът организира и проведе мини – уъркшоп за декориране на бисквити от родители и деца. Водеща цел на работилничката беше да се създаде позитивна и творческа среда за комуникация, общуване и екипна работа.

През декември се реализира последния обучителен тренинг на тема „Часът на родителя!“, с гост – лектор Адрияна Димова. Той премина под формата на игри и овладяване на методи за изграждане на доверителна връзка между родител и дете. В работната сесия се включиха и доста бащи, което допринесе за една всеобхватност при разглеждането на „професията родител“. Споделени бяха различни гледни точки и бяха набелязани механизми за превенция за успешно родителство.

Завършек на кампанията „Работилница за родители“ бе провеждането на Спортен празник с родители „Мама, татко и аз “, който се проведе в физкултурния салон на училището.

Важна цел на празника бе родителите да си спомнят, че и те са били деца, а децата да видят родителите си в друга светлина.