Павелбанските кметства, читалища и пенсионерски клубове с благотворителни коледни инциативи

Кметствата, читалищата и пенсионерските клубове в населените места в община Павел баня тази година ще инициират празнични базари. Идеята на кмета на Павел баня Иса Бесоолу срещна подкрепата на обществениците, които изключително бързо се обединиха и организираха в навечерието на Коледа. Всяко населено място избра своя собствена инициатива, която да реализира със събраните средства от продажбата на домашно приготвените от жителите по места изделия. “Щастлив съм, че във всяко кметство, читалище, детска градина и пенсионерски клуб помислиха, обсъдиха и взеха решение какво още могат да направят за селото си. Радвам се, че и Центърът за социална рехабилитация в село Асен се включи. Разбира се, че ние от Общината ще продължим да помагаме на кметствата, но беше важна тяхната инициативност и индивидуалност. Каузите обединяват и този път отново в Павел баня го показваме”, коментира кметът Иса Бесоолу. 

Базарите стартират следващата седмица. Първият ще бъде открит на 19.12. пред читалището от 15:00 ч. в село Александрово. Каузата е “Да помогнем на някого в нужда”, като събраните средства ще бъдат дарени на фондация “Исмаил Бесоолу”. Фондацията, която не спира да помага на хора в нужда, е създадена в памет на Исмаил Бесоолу, които загуби живота си в опит да спази друг човешки живот. 

На същия ден – 19.12., НЧ “Съзнание” в село Асен, заедно с пенсионерски клуб “Пей сърце” и Центъра за социална рехабилитация и интеграция, организират своя коледен базар с кауза 

“Събраните средства да са в помощ на Община Павел баня за изграждането на красив парк на входа на селото. Базарът в с. Асен ще бъде от 10:00 часа до 15:00 часа пред кметството. 

На 20.12.2022 г. (Игнажден) коледните базари са, както следва: 

село Манолово – 09:30 ч. – кауза: Подпомагане на деца в неравностойно положение; 

село Тъжа – 15:00 ч. – център – кауза: Подпомагане на деца в неравностойно положение. Участват: кметство с. Тъжа, Н.Ч.”Борис Беров 1903″,  ДГ”Незабравка”, 

ОУ “Просвета”  и  ПК “Бащино огнище”. Те ще изработят сувенири, кулинарни печива, коледни картички и други изненади; 

село Горно Сахране – 10:00 часа – кауза: 

ремонт на беседката, намираща се под орехите до “Кастамону” АД;

село Скобелево – 10:30 часа – залата в Кметството – кауза: Ремонт на първата автобусна спирка на входа на селото; 

село Търничени – 10:30 часа в НЧ “Зора 1903” – “Да подпомогнем  НЧ “Зора – 1903″ в закупуването на озвучителна техника”. 

На 21.12.2022 г. коледните базари са, както следва: 

село Габарево – 09:00 часа – в НЧ “Обнова – 1869” – кауза: Изграждане на детска площадка в селото;

село Долно Сахране – 10:00 часа – в местното читалище – кауза: Пребоядисване на спортни и детски съоръжения в селото;

село Осетеново – от 10:00 часа до 17:00 часа – в Пенсионерския клуб – кауза: Закупуване на озвучителна техника за ДГ “Радост”. 

Коледният базар в с. Турия ще се проведе на 24.12. от 11:00 ч. на обновения площад /при хубаво време/ или в зала “Нашенци” / при лоши метеорологични условия/ и със събраните средства ще бъде подпомогнато “Лято в Турия – 2023”. 

Кметът Иса Бесоолу благодари на всички, които се включиха и на тези, които предстои да участват в каузите по места.