Представят дейността на Художествената галерия в Казанлък под липите

По инициатива на представителството на Съюза на българските художници в Стара Загора в изложбена зала „Любор Байер” ще се състои среща с д-р Пламен Петров – директор на Художествена галерия – Казанлък. Събитието е отворено за всички желаещи да се запознаят с детайли от работата на д-р Петров.

Събитието е предвидено за 21 декември (сряда), от 18.00 часа, и ще представи дейността на галерията през изминалата година. По време на срещата със старозагорската общественост д-р Пламен Петров ще очертае посоката на поверената му творческа институция за идните месеци, както и ще сподели опита си за осъвременяването на фондохранилището. Той ще разкаже и за множеството трудности, през които екипът премина през 2022 г., сред които бе и свалянето на изложбата „Другият натюрморт”, която ще бъде показана през февруари в Стара Загора.

Ще стане въпрос още и за безпрецедентните  изложби по повод 125 годишнината от рождението на Иван Милев в Рим и Виена, изложбата „Преди картината” посветена на 115 годишнината от рождението на Ненко Балкански във Варшава, Полша, както и за изложбите на Мариела Гемишева в пространствата на галерията, графичните изложби на Иван Нинов и Веселин Дамянов и други.