Коледни песни и белобрад старец в старозагорския градски транспорт и тази година

Традицията и тази година ще бъде спазена – коледни мелодии ще поздравяват пътниците в старозагорския обществен транспорт. В празничните 24, 25 и 26 декември, във всички линии, обслужвани от „Автобусни и тролейбусни превози” ЕООД, песни на Вокална студия „Усмивки” при НЧ „Родина 1860″ ще допринасят за настроението на пътниците.  Тематично е и озвучаването на центъра на Стара Загора през празничния месец

За втори път, Дядо Коледа ще премине с автобус през града, навръх Рождество Христово, споделят от дружеството. Тяхната инициатива, стартирала предходната година, е подарък за старозагорците и гостите на града, като тази година ще има и допълнителни изненади.

Белобрадият старец ще пристигне от далечната си родина в 8.45 часа, на 25 декември, на обръщалото на автобусите в кв. „Железник”. Той ще очаква всички желаещи да запечатат в снимка емоциите от срещата с него. В 9.00 часа, ще поеме по пътя на Линия №13, с направление кв. „Железник” – кв. „Зора”, връща се обратно в 9.40 часа.

В 10.33 часа, Дядо Коледа ще бъде с антуража си по Линия №8, с направление кв. „Железник” – кв. „Самара 3″. От обръщалото в кв. „Самара 3″, в 11.15 часа, ще се върне обратно по маршрута, за да слезе на спирка „Втора аптека”, а от там, около 11.35 часа, ще поеме към кв. „Кольо Ганчев” с Линия №2.

В 12.00 часа, свитата на благия старец ще тръгне с Линия №2, с направление кв. „Кольо Ганчев” – стадион „Берое”. Предполага се, че в 12.20 часа, той ще се присъедини към екипа на Линия №51 от временната спирка „Алана” на ул. „Христо Ботев”, с направление кв. „Три чучура – север”. В 12.45 часа, ще се отправи с Линия №51 от обръщалото в кв. „Три чучура – север” в посока „Алана”.

Празничната обиколка на Дядо Коледа ще продължи в 14.18 часа от обръщалото в кв. „Железник”, но този път по Линия №3, като ще слезе от модерната „шейна” на МОЛ Галерия. От същото място, в 14.50 часа, ще се прехвърли на Линия №36, за да се срещне с пътниците по направление „ПЗ Загорка” – кв. „Железник”.  В 15.25 часа, от обръщалото на кв. „Железник” ще пътува с Линия №13 до кв. „Зора”. В 16.00 часа, с Линия №13, ще продължи към кв. „Железник”.

Освен възможността за снимки с Дядо Коледа и неговите празнични спътници, малките старозагорци ще получат и символични подаръци. Инициативата на Община Стара Загора  по повод красивите зимни празници бе подкрепена сърдечно от управителя на общинското дружество инж. Георги Станчев, както и надградена във времето от него и екипа му. Екипажите на автобусите и тролейбусите отново ще се надпреварват за най-добре украсено возило в празничните дни.