Иса Бесоолу: Да пазим живота – не само своя и на хората около нас, но и на животните!

„Осъждам насилието над животни, като считам, че насилието над тях трябва да бъде „червената лампа”, че агресорът е склонен да го прояви и към хора. Призовавам всички жители на община Павел баня, и не само тях, да пазим живота – не само своя и на хората около нас, но и на животните! Именно животните, в т.ч. бездомните кучета и котки, разчитат на нас хората, за да оцеляват. Аз, семейството ми, родителите ми години наред сме оглеждали и продължаваме да се грижим за животни и не приемам насилието над тях!”, заяви днес кметът на община Павел баня Иса Бесоолу.
Поводът да се обърне към обществеността е полученият преди минути в Общината сигнал за намерени мъртви кучета и котки на територията на село Горно Сахране. Общинска администрация незабавно уведоми за случая съответните институции, в т.ч. и ветеринарният лекар и органите на реда.
„Надявам се този път виновникът или виновниците да бъдат открити от органите на реда и да си понесат последствията”, допълни Бесоолу, който води активна кампания за осиновяване на бездомните животни в павелбанско. За да улесни процедурата, Общината е поела ангажимента да кастрира, обезпаразити и чипира тези животни. Вчера беше осиновено поредното бездомно куче, а след обявяване на кампанията за безплатно доброволно кастриране на домашните кучета, днес вече има 4 любимци, преминали ветеринарната процедура.
Кампанията, която стартира на 01.02.2023 г., продължава, като включва и регистрация на домашните любимци в Общински регистър.
Всеки стопанин, решил да участва в кампанията, ще бъде освободен от такса по Закона за местните данъци и такси.
Предварителна заявка за кастриране на домашните кучета може да се направи на тел.: 04361 /30 83, а за осиновяване – тел.: 0885826184 – ст. специалист Кузман Кузманов.