33 годишен италианец предприе обиколка на Европа с велосипед, за да събере средства за Спешна помощ в родния си град

33 годишен италианец предприе обиколка на Европа с велосипед, за да събере средства за Спешна помощ в родния си град Анкона. Даниеле Панарела си е поставил за цел, обиколката му да приключи за девет месеца.

Даниеле е тръгнал от Италия на 3 ноември миналата година. Споделя, че иска да комбинира страстта си към колоезденето с личната нужда да допринася за каузи, близки до сърцето му.

“Започнах това пътуване заобикаляйки границите на континента, опитвайки се да обединя Европа с крайна цел: да събера средства за онези, които имат най-голяма нужда от тях. Искам за всеки един изминат километър хората да дарят по едно евро. Ако измина 16 000 км приблизително това са 16 000 евро, надявам се. Събраните пари ще бъдат дарени на Спешна помощ, която от години се грижи за другите в ситуации на бедност, критичност и война”, споделя Даниеле Панарела.

Даниеле е завършил астрофизика и освен благотворителната мисия, с това пътуване иска да разпространи послание за солидарност, общност и екология. Така той премина и през България и пренощува на връх Шипка на минус 10 градуса.

“И докато всички ме предупреждаваха за зимата и студа, аз нямах търпение да изляза и да поспя смело на снега, в тишината на природата. Това не беше моето пътуване. Изтъркана палатка, стегнати и гладки гуми, евтини обувки и ръкавици, минимална печка… Но не ми пука, планините ме привличат, снегът ме зове като сирена. Кой знае как ще сляза, но на кого му пука… красиво е!”, споделя той.

И се качва на своя велосипед, за да стигне до Турция. И после у дома в Анкона – до следващото приключение.