Двама зам.-кметове поздравиха 90-годишен полковник от Стара Загора навръх рождения му ден

90-годишният полковник Доньо Донев получи поздрав и символичен подарък от Община Стара Загора. Навръх рождения си ден полк. Донев се срещна със зам.-кметовете Радостин Танев и Милена Желева. „Днес ние благодарим, че имаме възможността да поздравим човек със завиден житейски път, достойно работил и градил в годините. От името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров ви поднасям искрени пожелания за здраве и благоденствие”, обърна се към рожденика Радостин Танев.

По време на емоционалната среща, полк. Донев сподели някои от най-запомнящите си преживявания до момента, като обеща да почерпи и за 100-ния си рожден ден. Дългогодишният му опит в редиците на Българската армия счита, че му е дал най-важното – дисциплина. „В моя живот не е имало увъртания, не е имало скатаване – винаги съм държал на добре свършената работа. Сега, вие младите, можете много, трябва да сте целенасочени, да държите на образованието си, надграждайте себе си. Бъдете честни. Използвайте младостта си, защото в един момент ще се усетите, че духът е млад, но тялото не е. Накрая, когато минат годините, но си живял праведно – тогава имаш хубавите спомени, равносметките. Те ти остават – заедно с уважението”, сподели рожденикът.

„Възхищавам се на духа ви, на емоцията, с която говорите за житейските радости и тъги, успехи и несгоди през тези 90 години. Мъдростта се събира от ситуациите, които излизат пред нас ежедневно. Вярвам, че сте събрали и предали напред за поколенията много ценен опит и ще продължите все така с плам и сладкодумие да радвате близки и приятели”, поздрави рожденика и зам.-кметът Милена Желева.