Топ готвачи разкриват тайните на професията на Национален кулинарен форум за модерна кухня в Стара Загора

„Еволюция на вкуса” – Национален кулинарен форум за модерна кухня Chef’s Secrets събира някои от топ имената в бранша, които да разкрият магията, която се случва в кухнята. На 25 февруари (събота), 17 са презентаторите, някои от най-големите имена у нас и в чужбина, показващи умения в различни стилове. Залата на Културен център „Стара Загора” се оказа малка за всички желаещи и записването за най-голямото професионално събитие за готвачи приключи на 460 присъстващи.

„Мисията ни е да възобновим интереса на младите хора към професията, защото да си готвач е не просто работа, това е призвание”, сподели с ентусиазъм шеф Тони Иванов, част от организаторите на мащабния форум. „Това събитие нямаше да бъде възможно без подкрепата на Община Стара Загора, казвам го от сърце, не само защото съм старозагорец”, допълни с усмивка шеф Иванов. От думите му стана ясно още, че Национален кулинарен форум за модерна кухня Chef’s Secrets – в превод тайните на шефа, ще бъде уникална възможност за учениците, които ще присъстват. По време на майсторските презентации младите готвачи от цялата страна ще могат да попиват от тънкостите на занаята от най-добрите в професията.

От старозагорската ПГОХ „Райна Княгиня” ще присъстват около 50 души – преподаватели и ученици. Общо учащите се в професионалното направление са над 100 души от 26 гимназии, а техните учители са 114.

В Културния център ще бъдат и най-добрият бариста – Йордан Дъбов, и Васил Колев – който е носител на шампионската купа три пъти.

Паралелно, във фоайето на залата ще има кулинарно изложение, което допълнително ще даде добавена стойност на форума.

Организатори на събитието са Шефс Клуб и Българска асоциация за кулинарна култура, с подкрепата на Община Стара Загора и десетки приятели. Амбицията е следващата година отново Стара Загора да бъде домакин на събитието, показващо еволюцията на вкуса.