Успешно представяне на Павел баня на международното изложение „Ваканция & СПА Експо 2023″

И тази година Община Павел баня взе участие в голямото международно изложение в София „Ваканция и СПА ЕКСПО 2023″, което продължи три дни. Щандът предизвика интереса на посетителите, сред които бяха туроператори, представители на други държави и служебният министър на туризма Илин Димитров. Той не скри добрите си впечатления от визията на щанда на Павел баня и подходът при представяне на Общината, кореспондиращ с цялостната концепция за развитието на устойчив туризъм в павелбанско. „Устойчивият туризъм не е просто определение или актуален термин, а концепция, чието прилагане във всичките й аспекти е от изключително жизненоважно значение за успешното развитие и конкурентоспособността на сектора, особено в момент като сегашния. Устойчивият туризъм може да превърне цяла България в целогодишна дестинация”, заяви министър Димитров.
В дните на изложението Община Павел баня насочи вниманието на посетителите към розопроизводство, балнео и СПА възможностите с лечебна минерална вода и местните традиции, които Общината целогодишно умело вплита в реализирането на културни събития, каквито са Празникът на розата и мащабният Национален фестивал на маскарадните игри „Старци в Турия”, в който участват и уникалните кукери от павелбанския район.
Първото по рода си специализирано издание на български и английски език, предназначено за туристи и туроператори, което Община Павел баня представи тази седмица също предизвика широк интерес на „Ваканция и СПА ЕКСПО 2023″. Каталогът бе отпечатан именно за изложението и освен че разказва за различните възможности за почивка и лечение в Павел баня, за улеснение на туриста, отразява  всички хотели, комплекси и къщи за гости с възможностите им за резервация.
„И тази година Община Павел баня се представи на ниво, за което благодаря на екипа ми. Тези хора влагат душа и сърце в онова, което правят, а това винаги личи”, заяви кметът Иса Бесоолу.
Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА ЕКСПО 2023″ тази година събра на едно място: национални и регионални туристически организации, туроператори, агенции, туристически дестинации, хотели и туристически центрове, атракции, места за спа и здравен туризъм, винарски региони, събития и фестивали, доставчици на технологии и хотелиерско оборудване. Участие взеха представители на над 15 държави, сред които, освен България, бяха: Малдиви, Перу, Румъния, Сърбия, Тунис, Алжир, Индия, Италия, Испания, Гърция, Дубай (OAE), Литва, Мавриций, Турция.