Петър Бояджиев връчи Специални награди на областния управител на победители от Националния конкурс „Наследници на Дечко Узунов“

Зам. областният управител Петър Бояджиев връчи днес Специални награди на областния управител на победители от Националния конкурс „Наследници на Дечко Узунов“. Надпреварата за най-добра детска рисунка тази година бе на тема „Младост“ и беше организирана от Националната гимназия за пластични изкуства и дизайн, която носи името на големия български художник. Дечко Узунов е роден на 22 февруари 1899 г. в Казанлък.

Тази година конкурсът се провежда за 16-и път и по традиция отличията се връчват точно на рождената дата на известния творец. В състезанието се включиха 508 деца от цялата страна на възраст от 5 до 14 години. Най-малката участничка беше на 5 годинки.

Г-н Бояджиев даде две награди. Едната – на шестокласничката Тереза Хаджийска от  Хасково с преподавател Веселина Делчева. Втората – на седмокласничката Вероника Артинова от Стара Загора с преподавател Елена Златева.

Зам. областният управител поздрави победителите и техните ръководители. Той пожела на талантливите малки художници да продължат да творят красота, да сбъдват мечтите си и да прославят с дарбите си България по всички краища на света.

Гости на празника в гимназия „Дечко Узунов“ бяха родители, учители, представители на местната власт, на различни институции от Казанлък и на бизнеса.