124 години от рождението на своя патрон отбелязаха НУПИД „Дечко Узунов“

В дена, в който се навършват 124 години от рождението на художника Дечко Узунов, Националното училище по пластични изкуства и дизайн носещо името на великия творец наградиха победители от Националния конкурс за детска рисунка „Наследниците на Дечко Узунов“.

Събитието се провежда за 16-и пореден път в Казанлък и в него през тази година са участвали над 800 млади творци.Специалните награди на Областния управител, на диреректора на учебното заведение, на обществения посредник , на ОБ „Искра“, ЛХМ“Чудомир“ спечелиха деца от градове от цялата страна, сред които София, Шумен, Търговище, Пазарджик, Хасково, Ст. Загора и Казанлък. Всички участници очакват и следващия конкурс, която тема вече е ясна.Патронният празник на училището започна със специална програма, последвана от награждаване на учители и победителите в конкурса.

В Националното училище по пластични изкуства и дизайн „Дечко Узунов“ работят и по много други творчески проекти, които целят да развият изкуството и заложбите на младите хора.