Кметът Бесоолу кани „Тенорите” на 3 март в Павел баня

Трио „Тенорите” ще пеят в гр. Павел баня на връх Националния празник на България – 3 март, по покана на кмета Иса Бесоолу. Участието на талантливите музиканти ще бъдат кулминационно в празничната програма.
Тържествата започват още сутринта, когато в 10:00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на емблематичните паметници в централната част на града, а именно: паметник – чешма на загиналите във войните, паметник на Цанко Минков – Комитата, паметник на Княз Павел и паметник на загиналите финландски войни.
Празничният концерт ще започне в 18:00 часа на 3 март в залата на НЧ „Напред – 1903″ в гр. Павел баня. На сцената ще се качат изпълнителите от хор „Тодор Мазаров” и танцьорите от ФА „Детелини”, които, специално за празника, са създали и нов тематичен танц. След тях тържествената програма ще продължи с автентичните тенорови гласове, необятни с безкраен талант, енергия и великолепна емоция, от трио „Тенорите”.
Тримата Български Тенори, като световно известните трима тенори Доминго, Карерас и Павароти, съчетават красотата на оперния глас с различни музикални жанрове, предизвикват истинска емоция и наслада. Изпълнителите впечатляват с мощните си гласове. Никога не пеят на плейбек. С таланта и вдъхновението си, които имат в изобилие, предизвикват възхищение и много настроение. Мощните им изящни гласове завладяват малки и големи сцени. Като големите трима, изнасят елитното изкуство не само в големите зали. Покоряват и вдъхновяват!
Репертоарът им включва класически арии и италиански канцонети, евъргрийни, популярни български песни, шедьоври в различни стилове. Завладяват най-големите сцени в България – Национален Дворец на Култура (зала 1), зала Арена Армеец, Софийска Национална Опера, Пловдивския Драматичен Театър, Варненска Опера, Летния театър в Бургас и други световни сцени в САЩ (Бродуей – Ню Йорк, Вашингтон, Чикаго, Детройт), Канада (Торонто, Монреал), Русия (Москва, Нижний Новгород), Германия, Румъния, Естония.
ПРОГРАМА
ЧЕСТВАНЕ на 3 МАРТ – 145 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО И НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ:
10:00 ч. – Поднасяне на венци и цветя на Паметник-чешма на загиналите във войните, Паметник на Цанко Минков – Комитата, Паметник на Княз Павел и Паметник на загиналите финландски войни
Място: Административна сграда на Община Павел баня
18:00 ч. – Празничен концерт с участието на хор за школувано пеене „Тодор Мазаров” – гр. Павел баня, ФА „Детелини” – гр. Павел баня, трио „Тенорите”.
Място: Зрителен салон на НЧ„Напред – 1903″, гр. Павел баня
ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ осигурява автобус за желаещите жители и гости на Общината да се включат в честванията на връх Шипка на 3-ти март.
Автобусът тръгва от Автогара – Павел баня в 07:30 ч. на 03.03.2023 г.