Кандидатите за народни представители от Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“

Коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България” регистрира днес листата си с кандидати за народни представители в Районната избирателна комисия в Стара Загора.

Документите внесе водачът и бивш народен представител от „Продължаваме Промяната“ в 47-я и 48-я парламент Радослав Рибарски. В листата са включени 22 имена. “Имаме представители на различни сектори – юристи, архитекти, учители, лекари. Каузата тук за региона винаги е енергетикат, как ще се подходи спрямо плана за възстановяване и устойчивост, запазване на мощностите и сигурността, която те ни дават”, коментира водачът Радослав Рибарски след регистрацията.

“Очакваме добро представяне в региона, защото обединяваме потенциала на двете формации”, допълни вторият в листата Атанас Славов.

Радослав Рибарски бе водач на листата на „Продължаваме Промяната“ в 27 МИР – Стара Загора и при предишните два избора за парламент. Той беше народен представител в 47-ия и 48-я парламент. Председател на Комисията по енергетика в 47-то Народно събрание, заместник председател на Комисията по енергетика в 48-то Народно събрание, член на Комисията по отбрана и в двата парламента. Професионалният му опит към момента е основно в сектор енергетика и машиностроене. Интересът му към иновативните технологии в началото го насочва към възобновяемите енергийни проекти. Най-ценен и задълбочен опит в енергетиката добива чрез работата си по международни проекти в областта на ТЕЦ и оползотворяване на отпадъци.

1.Радослав Рибарски – завършил УНСС със специалност „Международни икономически отношения“ и магистърска степен по „Управление на международни проекти“ отново във факултет „Международна икономика и политика“ в УНСС. Професионалният му опит към момента е основно в сектор енергетика и машиностроене. Интересът му към иновативните технологии в началото го насочва към възобновяемите енергийни проекти. Най-ценен и задълбочен опит в енергетиката добива чрез работата си по международни проекти в областта на ТЕЦ и оползотворяване на отпадъци.
Народен представител в 47-ия и 48-я парламент. Председател на Комисията по енергетика в 47-то Народно събрание, заместник председател на Комисията по енергетика в 48-то Народно събрание, член на Комисията по отбрана и в двата парламента.

2. Атанас Славов – Народен представител в 45-то, 46-о, 47-о и 48-о Народно събрание. Юрист-конституционалист, преподавател по публичноправни науки в СУ „Св. Климент Охридски”. Доктор по право на Университета на Глазгоу и доктор по конституционно право на СУ. Адвокат в гражданския сектор. Бил е съветник по конституционни въпроси на вицепремиера и министър на правосъдието Христо Иванов (2014–2015 г.) и съветник по законодателни въпроси на вицепремиера и министър на вътрешните работи (2016 г.). Участвал е в екипа, подготвил промените в Конституцията през 2015 г., както и в подготовката на десетки законопроекти.

3. Радослав Василев – Завършил УНСС със специалност „Икономика“ и магистратура „Публичен мениджмънт“ в Нов български университет. Придобива професионален опит в сферата на търговията и маркетинга. Преди три години се завръща в град Стара Загора, където развива собствена фирма с дейност в областта на външна и печатна реклама. Народен представител в 47-то и 48-то Народно събрание, член на Комисията по външна политика и на Комисия по труда, социалната и демографската политика.

4.Димитър Чорбаджиев – Машинен инженер по специалност „Транспортна Техника и Технологии” от Русенски Университет „Ангел Кънчев” – град Русе и магистър по „Технология и организация на автомобилния транспорт”. От шестнадесет години е мениджър продажби в старозагорска търговска фирма.

5. Теодора Нончева – завършва висшето си образование във Варна и Пловдив, където учи „Бизнес информатика с английски език“. Живее и работи в Стара Загора като учител по информатика и информационни технологии в гимназиален етап, като преподавател в Тракийски университет и обучител на учители за квалификационни кредити.

6.Явор Янулов – Завършва магистратура в Университета за архитектура, строителство и геодезия в София, специалност „архитектура“. Член е на КАБ с пълна проектантска правоспособност. Практикува професията архитект от 2005г основно в сферата на градоустройството, жилищното и промишлено строителство. Носител е на диплом от НТС и негови проекти са номинирани за сграда на годината.

7. Ива Михайлова -Висшето си образование придобива в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”, специалност Право. Вписана е в адвокатската колегия на град Стара Загора и работи като адвокат повече от 20 години.

8.Владимир Етов – завършва магистратура по „Екология на селищни системи“ и магистратура „Агроинженерство” в Аграрен университет Пловдив. Има и следдипломна квалификация по Търговско и европейско право в Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Работи в Марица Изток повече от 25 години.

9.Васил Томов – завършва ,Бизнес администрация “в университета Кент, Англия. Има дългогодишен опит в международната търговия и отлични организациони умения. Собственик е на предприятие за козметични продукти.

10. Бончо Григоров – Завършва Софийски университет „Св.Климент Охридски“, специалност “Молекулярна биология”, последователно придобива магистърски степени от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” и защитава дисертационен труд в областта на биоорганичната химия към „Тракийски университет“, Стара Загора. Повече от 10 години преподава на студенти по медицина и се доказва като изследовател и експерт в молекулярно-генетичната диагностика в доболничната медицинска помощ.

11. Йонко Йовчев – има бакалавърски степени по „Маркетинг” и „Финанси” в С. А. „Д. А. Ценов” – Свищов, както и магистърска степен по „Международен бизнес и мениджмънт” и специализация по „Финансово разузнаване”. Понастоящем се занимава с търговия с индустриална техника, като участва активно в проектите по модернизация и оптимизация в големите частни производствени компании в региона. В допълнение консултира частни и бизнес клиенти в сферата на управлението на финансите. Активно обучава и развива консултанти в сферата инвестициите и застраховането.

12. Яница Господинова – Завършва висшето си образование в Икономически университет – Варна и след това се преквалифицира като учител в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Учител по душа, тя се бори ежедневно за равен достъп до образование за всяко дете и вярва, че взаимната подкрепа е ключов фактор за по-добро бъдеще на страната ни.

13. Теньо Арабаджиев – завършва Американския университет в България в Благоевград с две специалности “Стопанско управление” и “Икономика”. Член е на Асоциацията на дипломираните експерт счетоводители (ACCA). Финансист от частния сектор с опит в престижни международни компании. Има дългогодишен опит на позиции в сферата на финансовата отчетност и контрол.

14. Станислав Бойчев – завършва магистратура „Компютърни системи и технологии“ в Техническия университет – София. Разработва дипломната си работа за степен бакалавър в Университета в Лайден, Нидерландия. Получава стипендия, която му позволява да участва в интензивна бизнес програма в Колежа „Бабсън“ в Бостън, САЩ. Работи като консултант и разработчик на софтуер към международни компании с опит в стартиращи и иновативни фирми в сферата на българското образование, финансите, транспорта и рекламата. Член е на Асоциацията на българските лидери и предприемачи.

15.Иван Лапчев – Висшето си образование завършва в ТУ – София. Има две специалности: “Електроснабдяване и електрообзавеждане на електрическия транспорт” и ” Електроснабдяване и електрообзавеждане на промишлени предприятия”. От 1995 година живее в Казанлък. Собственик е на печатница в града и има 25-годишен опит в областта на печатa и рекламата.

16. Стефан Желев – юрист, работи в правен отдел на “Мини Марица – изток” ЕАД от 24 години. Практикува в областта на търговското и облигационно право, и в областта на закона за обществените поръчки.

17. Диляна Начева – Завършва Икономическия университет във Варна. Има магистърска степен по “Търговски бизнес”. Успява да осъществи мечтата си – да създаде собствен бизнес със своя марка. Развива търговска дейност с български и чуждестранни партньори.

18. Димитър Тотев – завършва бакалавърска степен по „Автоматика, информационна и управляваща техника“ в Технически университет-София и магистърска по „Индустриално инженерство и менджмънт“. Управител и съосновател на българска инженерингова компания, занимаваща се с проектиране, разработка и внедряване на системи за автоматично управление и дигитализация на производствени и индустриални процеси. Участвал е в редица международни проекти в областта на енергетиката и индустрията, в това число и модернизация и рехабилитация на големи енергийни мощности на територията на Европейския съюз. Преподавател по Автоматизация на дискретното производство в Технически университет – София.

19. Антон Тонев – завършва Медицинския университет в гр. Варна, където на 35 годишна възраст започва и своята преподавателска кариера, превръщайки се в най-младия доцент по хирургия в България. Специализирал е в Университетска болница „Св. Марина“ – Варна, както и в САЩ, Германия, Холандия, Франция, Южна Корея и др. Председател е на Комисията по здравеопазване към 47-ото Народно събрание

20. Магдалена Овчарова – юрист по образование, работила е като главен юрисконсулт в „Мини Марица – изток“ ЕАД. От 2001 г. е корпоративен адвокат.

21.Ива Радева – магистър по икономика от Икономически Университет Варна, с професионален опит в областта на финансите, микро и макро икономиката, банковото и застрахователното дело, както и в работата непосредствено с големи корпоративни клиенти – български и чуждестранни, вкл. и държавни предприятия и структури.

22. Николай Овчаров – Завършва Технически Университет- София, филиал Пловдив със специалност „Електротехника и Електроника+. Работи в сферата на земеделието.