Временни промени в движението на влаковете в участъка между гарите Дъбово и Зимница

До 31-ви май се въвеждат временни промени в организацията на движение на всички влакове, които преминават в участъка между гарите Дъбово и Зимница. Причината за промените са свързани с извършвани ремонти от ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“ в посочения участък за модернизация на железопътното трасе.

През периода на извършваните ремонти всички бързи влакове, които пътуват по направленията София-Бургас-София и София-Варна-София по маршрут през гарите Казанлък и Сливен, ще се движат по обиколен маршрут през гарите Стара Загора и Ямбол и съответно с променено разписание.

За обслужване на пътниците от тези бързи влакове, както и за пътниците от всички пътнически влакове, които се движат в участъка Дъбово-Сливен-Зимница, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Тулово-Дъбово-Зимница.

Най-обезпокоени от променените маршрути са всички, които пътуват от посочените села и градове към Казанлък, защото влаковете пристигат с голямо закъснение, и хората не могат да стигнат навреме до работните си места.

Националният железопътен превозвач призовава своите клиенти да се информират допълнително за разписанието на влаковете непосредствено преди своето пътуване, тъй като поради променената организация на движение ще бъдат въведени промени в разписанията на много влакове.

Всеки заинтересуван може да получи информация за актуалното разписаниe на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg), от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.