Кметът Галина Стоянова връчи ключовете за два дарени автомобила на РУ на МВР в Казанлък

Община Казанлък дари два автомобила за нуждите на Районното управление на МВР в Казанлък. Кметът Галина Стоянова официално връчи ключовете за превозните средства на началника на управлението главен инспектор Петко Стойнов.

Придобивките са изключително необходими за работата на полицейските инспектори от група „Териториална полиция север“ и „Териториална полиция-юг“ към сектор „Охранителна полиция“ за обхождане и изпълнение на превантивна дейност, противодействие на престъпността и охрана на обществения ред.

Автомобилите ще се ползват по силата на договор за безвъзмездно предоставяне за управление на общинска частна собственост, докато, по вътрешните правила за приемане на дарение на МВР, премине процедурата по одобряване и приемане на дарението от специално формирана вътрешна комисия към ведомството. Решението за дарението бе взето на редовна сесия на Общински съвет – Казанлък през февруари тази година. Предстои безвъзмездно прехвърляне на собствеността върху превозните средства към ОДМВР – Стара Загора като юридическо лице, към което е причислено Районното управлeние в Казанлък.

Връчването на ключовете за двата автомобила стана в края на среща, посветена на сигурността в Община Казанлък. Тя бе свикана по инициатива на Кмета на Казанлък в изключително широк формат, с представители на всички институции, които работят по темата и кметовете на населените места – заместник окръжен прокурор на Стара Загора Георги Видев, административният ръководител на Районна прокуратура Стара Загора Таня Димитрова, началникът на РУ на МВР Казанлък главен инспектор Петко Стойнов, началникът на група „Пътен контрол“ Казанлък Дияна Русева, началници на сектори и групи към РУ на МВР Казанлък, както и основните проблеми в региона, свързани с икономическата криза, битовата престъпност, незаконната сеч и извозване на дърва, употребата на наркотици. Участниците в срещата обсъдиха проблемите по места и се обединиха зад становището, че директните разговори са полезни, за да се търсят общи решения за работа в синхрон и по-добра комуникация.