Промяна в броя на местата за спиране и престой на такситата в Казанлък

Приети са нови изменения и допълнения на Наредба No30 за движението на превозните средства на територията на Община Казанлък.

Целта на промените е постигане на добра организация на извършване на таксиметрова дейност на територията на града, съгласно изискванията на Закона за автомобилните превози и Наредба No34 за извършване на таксиметрова дейност, по-добро обслужване на гражданите.

Изменията включват премахване на таксиметровите местостоянки на ул. „Войнишка“, на бул.“23 ПШП“ – до асансьорен сервиз, на ул. „Стара планина“ –до училище „Н. Вапцаров“;

Също така и намаляване на броя на местата за спиране и престой на следните местостоянки: – ул. „Л.Кабакчиев“ –до Културен дом Арсенал от 5 на 3 броя; на бул. „ Княз А. Батенберг“ – спирка „Махалата“- от 4 на 2 броя; ул. „Кремона“ – от 4 на 3 броя; ул. „Бачо Киро“ – северно от Билла – от 4 на 2 броя;

Допълненията включват увеличаване на броя на местата за спиране и престой на следните местостоянки: – ул. „Й.Стателов“ – до Универмага – от 6 на 12 броя /при техническа възможност/.

Изменението на наредбата не е свързано с изразходване на допълнителни финансови средства от бюджета на Общината, както и с ангажиране на допълнителни човешки ресурси.

Очаквани резултати са  по-добра организация на таксиметровата дейност на територията на община Казанлък с оглед обслужване на клиентския поток, в т.ч. изчакването му на подходящи и регламентирани места, които не се конкурират със спирките на градския транспорт.